La Tribunalul din Ghent a început unul dintre cele mai interesante procese din Belgia din ultimii ani.

Trei firme belgiene și două olandeze din domeniul construcțiilor au fost trimise în judecată alături de mai multe persoane pentru fraudă, conform Het Laatste Nieuws – HLN.

Între 2011 și 2014 acestea ar fi trebuit să plătească peste un milion de euro contribuții sociale pentru angajații lor, dar nu au făcut acest lucru.

Organizația infracțională opera din Olanda și din 2017 a adus un număr mare de muncitori români pe șantierele din Belgia, a susținut unul dintre anchetatori.

Investigația a scos la iveală că 79 de muncitori erau inițial înregistrați ca lucrând pentru firme din Bulgaria și erau angajați ca „parteneri”.

În aprilie 2014, Poliția și mai mulți inspectori de muncă și protecție socială au descins la mai multe adrese din Belgia, Olanda, Bulgaria și România.

Firme belgiene de construcții din Zelzaats, Zottegems și Tielts și managerii acestora au primit citații alături de două companii olandeze.

Autoritățile din Ghent vor să dea un exemplu cu acest caz și să arate că astfel de comportamente fiscale nu sunt acceptate.

Avocații firmelor au fost prezenți pe 7 noiembrie la tribunal și se așteaptă ca un verdict să fie dat pe 3 aprilie 2019.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?