Fost primar, judecat pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. A încălcat dreptul de proprietate

Procurorii DNA Pitești l-au trimis în judecată pe Costel Zamfir, fost primar al comunei argeșene Bradu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

Conform DNA, în perioada iunie 2000 – mai 2007, primarul Zamfir era și președinte al comisiei locale de fond funciar și a încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole.

El a dat practic terenuri unor persoane, terenuri care nu se găseau în patrimoniul C.A.P. Bradu, la 01 ianuarie 1990.

Toate suprafețele de teren retrocedate, în total 159, au fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

DNA susține că fostul primar a întocmit și falsificat mai multe documente.

Pe baza acestor documente au fost emise titluri de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată dreptul de a primi acele terenuri conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenuri și nu mai aveau dreptul la reconstituire ori aveau dreptul, dar nu pe acele amplasamente.

Prin suprapunerea terenurilor, Zamfir a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 27.799.162,61 lei, echivalentul a 8.853.236,5 euro, reprezentând paguba adusă persoanelor respective.

Fostul primar a mai fost trimis în judecată de DBA în 2010 și a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, flas intelectual și uz de fals tot în legătură cu stabilirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

Alături de el a mai fost trimis în judecată și Sorin Andi Pandele, fost director la Cadastru în Argeș. În 2010, Pandele era deja parlamentar, fiind ales deputat pe listele PD-L.

Zamfir, fost primar între 2000 și 2008, a falsificat trei procese verbale de punere în posesie şi două fişe cu date care au stat la baza emiterii titlului de proprietate.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?