Skip to content

Fostă consilieră a pușcăriașului Liviu Dragnea, angajată fictiv la Compania Națională „Aeroporturi București”

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus pe 1 octombrie 2019 trimiterea în judecată a doi foști directori generali ai Companiei Naționale „Aeroporturi București” – CNAB, precum și a unui referent.

Sorinel Ciobanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Liviu Radu este acuzat de procurori de săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Cea de-a treia persoană trimisă în judecată, conform comunicatului DIICOT, este Cristina Elena Neamțu.

Ea va fi judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată.

Anchetatorii susțin că Neamțu a fost angajată din dispoziția lui Ciobanu în octombrie 2015 în postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, din cadrul Direcției Relații Externe a CNAB.

Ciobanu știa că femeia nu se va prezenta niciodată la locul de muncă, dar a angajat-o. Mai mult, a permis ca inculpata Neamțu să folosească autoturismul instituției în interes personal și să îi fie decontat combustibilul.

Procurorii consideră că instituția publică a fost prejudiciată cu aproape 71.000 de lei, sumă ce reprezintă salariul, contravaloarea transportului și folosirea autoturismului instituției.

„În perioada 06.10.2015-17.12.2015, inculpata Neamțu Cristina–Elena ar fi semnat condica de prezență, atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute, cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi directori mai sunt acuzați că și-ar fi semnat propriile decizii de numire în comitetul consultativ al unei asocieri în participațiune cu două societăți comerciale care desfășoară acte de comerț în interiorul aeroportului Henri Coandă din București. Prejudiciul cumulat este de aproximativ 240.000 de lei.

Cristina Elena Neamțu a fost consiliera lui Liviu Dragnea, condamnat pentru angajările fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!