Fostul preot Pomohaci a recunoscut că a făcut evaziune fiscală

Cristian Pomohaci a intrat în atenția polițiștilor după ce a fost acuzat în 2017 că a întreținut relații sexuale cu un minor. A fost exclus din cler de către Sinodul Mitropoliei Ardealului, dar ancheta penală este încă în derulare.

Caterisitul a continuat să fie invitat la tot felul de petreceri câmpenești organizate de diverse primării unde și-a dat drumul pe scenă, interpretând melodii populare.

Activitatea artistică i-a adus probleme cu procurorii. Aceștia se mișcă greu în dosarul de corupere sexuală în care îl anchetează pe Pomohaci, așa că au procedat ca în cazul lui Al Capone. L-au cercetat pe Pomohaci pentru evaziune fiscală.

Pe 19 septembrie 2018, fostul preot a recunoscut că a făcut evaziune fiscală. Prejudiciul este de 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro.

Pomohaci nu a declarat veniturile pe care le-a obținut din închiriatul celor 11 imobile pe care le deține. În timpul anchetei, el a plătit prejudiciul, astfel că va face numai un an de închisoare cu suspendare, 90 de zile de muncă în folosul comunității.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?