Fostul preot Pomohaci a recunoscut că a făcut evaziune fiscală

Cristian Pomohaci a intrat în atenția polițiștilor după ce a fost acuzat în 2017 că a întreținut relații sexuale cu un minor. A fost exclus din cler de către Sinodul Mitropoliei Ardealului, dar ancheta penală este încă în derulare.

Caterisitul a continuat să fie invitat la tot felul de petreceri câmpenești organizate de diverse primării unde și-a dat drumul pe scenă, interpretând melodii populare.

Activitatea artistică i-a adus probleme cu procurorii. Aceștia se mișcă greu în dosarul de corupere sexuală în care îl anchetează pe Pomohaci, așa că au procedat ca în cazul lui Al Capone. L-au cercetat pe Pomohaci pentru evaziune fiscală.

Pe 19 septembrie 2018, fostul preot a recunoscut că a făcut evaziune fiscală. Prejudiciul este de 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro.

Pomohaci nu a declarat veniturile pe care le-a obținut din închiriatul celor 11 imobile pe care le deține. În timpul anchetei, el a plătit prejudiciul, astfel că va face numai un an de închisoare cu suspendare, 90 de zile de muncă în folosul comunității.

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.