FRANKFURT: Autoritățile vor interzice circulația vehiculelor diesel vechi

Autoritățile din Frankfurt, centrul financiar al Germaniei, vor fi obligate să interzică accesul vehiculelor diesel vechi cu poluare puternică începând din februarie anul viitor, a decis miercuri, 5 septembrie, Tribunalul Administrativ din Wiesbaden. Interdicția, care se va aplica în unele părți ale orașului, face parte dintr-un plan de îmbunătățire a calității aerului.

Sentința tribunalului a fost emisă în cadrul unui proces intentat de organizația de protecție a mediului Deutsche Umwelthilfe (DUH), care susține că Frankfurt nu respectă nivelurile limită de poluare impuse de Uniunea Europeană.

Președintele completului de judecată a declarat că „interdicția este necesară deoarece toate celelalte măsuri luate de stat nu vor duce la o reducere semnificativă a emisiilor de dioxid de azot într-un timp adecvat”.

„Trebuie să înțelegem că aceasta este o amenințare la adresa sănătății noastre”, a mai spus judecătorul în pledoaria sa, adăugând că aceasta nu este doar o chestiune de interes pentru ecologiști.

DUH a susținut, de asemenea, că interzicerea mașinilor diesel este singura modalitate prin care Frankfurt poate să respecte regulile europene privind aerul curat care prevăd că poluarea cu dioxid de azot nu trebuie să depășească în medie 40 de micrograme la metrul cub de aer.

Amenințarea interzicerii vehiculelor diesel a dus deja la vânzări mai mari de autovehicule cu motor pe benzină în Germania, care sunt mai puțin eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil și cauzează o poluare mai mare cu dioxid de carbon.

Acest lucru, la rândul său, face mai dificil pentru constructorii auto să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, sporind presiunea asupra lor de a se orienta spre vehicule electrice sau hibride.

Hamburg, primul oraș care a impus restricții de circulație

Hamburg a fost primul oraș german care a interzis circulația vehiculelor diesel vechi în unele zone, pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Interdicția a intrat în vigoare pe 31 mai pe două artere principale ale orașului: vehiculele care nu respectă standardele de emisii Euro 6 nu pot circula într-o zonă de 580 de metri de pe foarte traficata Max Bauer Allee, în timp ce pe 1,6 kilometri de pe Stresemannstrasse măsura se aplică numai camioanelor.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?