FRANȚA: Autoritățile au evacuat o tabără de 1.800 de migranți ilegali – VIDEO

Poliția franceză a încercat să evacueze marți tabăra de la Puythouck, 23 octombrie 2018, unde trăiesc peste 1.800 de migranți ilegali, în majoritate kurzi din Irak.

Peste 700 de membri ai forțelor de ordine au început la ora 8 dimineața o nouă evacuare a taberei ilegale de migranţi din Grande-Synthe, lângă Dunkerque, informează France 3.

Doar 600 au reușit să fie prinși și trimiși în centre de cazare din regiunile Hauts-de-France, Normandie, Île-de-France și Grand Est. Autoritățile spun că este vorba de o acțiune umanitară. Prefectul regiunii și ministrul francez de Interne au fost prezenți.

Este a treia operațiune de acest gen în ultimele două luni.  În urmă cu exact o lună, aproximativ 271 de migranți au mai fost luați de aici cu autobuze și duși în centre de cazare.

Însă acest sistem nu funcționează, pentru că de 20 de ani poliția ia migranții din tabere ilegale, dar aceștia revin întotdeauna.

Pe 6 septembrie, autorităţile au evacuat 550 de migranţi dintr-o tabără improvizată insalubră din apropierea gării de triaj din Grande-Synthe.

Primarul din Grande-Synthe a declarat că vrea să redeschidă tabăra de la Liniere, distrusă de un incendiu în 2017, un loc care putea adăposti 1.500 de persoane, relatează Agerpres.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?