Skip to content

FRANȚA: Două clădiri alăturate s-au prăbușit în centrul orașului Lille – VIDEO

cladiri prabusite in Lille Franta

Două imobile alăturate s-au prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe o stradă comercială în plin centrul orașului Lille, în nordul Franţei, fără a se înregistra victime, cele două locuinţe fiind evacuate în cursul nopţii din precauţie datorită sesizării unui locatar.

O clădire cu trei etaje la care se efectuau lucrări s-a prăbuşit, antrenând şi distrugerea unui imobil vecin, în jurul orei 09.15 pe strada Pierre-Mauroy, una foarte circulată în oraş, dar incidentul s-a produs înainte de deschiderea magazinelor, relatează AFP citată de Agerpres.

Potrivit primarului din Lille, Martine Aubry, în jur de zece persoane au fost evacuate în cursul nopţii şi “teoretic” nu există victime.

“Un tânăr care se întorcea la trei dimineaţa şi-a dat seama că zidul imobilului este deformat” şi poarta deschisă, a precizat ea. Bărbatul a anunţat poliţia municipală şi pompierii, care au decis să evacueze o clădire, în timp ce cealaltă părea goală, estimând “că există un risc real”.

Majoritatea locuitorilor au fost mutaţi la familie sau la prieteni, a precizat Martine Aubry, prezentă la faţa locului.

“Încă tremur, pentru că dacă în această noapte acest domn nu se întorcea la ora 03.00 dimineaţa şi nu ne-ar fi contactat, iar noi nu am fi avut aceste reacţii, ar fi existat morţi în această dimineaţă”, a spus ea, salutând rapiditatea intervenţiei pompierilor şi poliţiştilor.

Clădirile învecinate au fost şi ele evacuate sâmbătă dimineaţă “din precauţie”.

Pompierii au căutat sâmbătă potenţiale fisuri în zidurile magazinelor învecinate, precum şi eventuale scurgeri de gaz în urma prăbuşirii celor două imobile.

“S-a auzit un zgomot de câteva secunde, la început uşor. Ne-am gândit că a căzut schelăria”, a povestit Ludovic Ficher, de 30 de ani, care lucrează într-un imobil vecin.

“Când ne-am dat seama că întreg imobilul este pe cale să se prăbuşească, am ieşit cu toţii în fugă. Mi-a fost frică pentru viaţa mea”, a mai adăugat el.

Scandal în Franța pe puiul românesc. „Cocorico corespunde strigătului de cocoș francez!”

Menajeră, prinsă la frontiera română cu bijuterii în valoare de 200.000 de euro sustrase din Franța

FRANȚA: Alocația familială în 2022. Cine are dreptul și în ce condiții