Poliția din Kansas City a arestat la începutul acestei săptămâni doi români care se specializaseră pe fraude informatice. Aceștia fac parte dintr-o bandă mai mare care opera în Texas, Carolina de Sud și Kentucky, conform KCTV News.

Mai mulți clienți ai unei bănci i-au ajutat pe polițiști să-i prindă pe românii care instalau la bancomate dispozitive pentru copierea datelor bancare de pe carduri. O femeie a alertat poliția imediat ce a văzut ceva lipicios pe bancomatul pe care îl folosea.

La scurt timp după ce poliția a dat publicității imagini cu suspecții arestați, au început să curgă informații despre aceștia. Polițiștii din Kansas au primit date de la colegii lor din alte câteva state în care românii instalaseră acest tip de dispozitive.

Conform datelor de la instanță, mai multe instituții din Kentucky, Carolina de Sud și Texas aveau deja dosare în lucru în care banda de români era suspectată de fraude informatice.

Suspecții foloseau nume fictive în timp ce comiteau infracțiuni în Statele Unite, iar unii dintre ei au fost recunoscuți ca fiind aceiași care în luna februarie fuseseră filmați comițând aceeași infracțiune.

S-au emis mandate în mai multe state americane. Leon Lott, șeriful din Richland County, Carolina de Sud, a ținut o conferință de presă după ce mai multe dispozitive au fost descoperite anul trecut în iunie. De atunci,  polițiștii din mai multe state au păstrat legătura în încercarea de a-i identifica pe suspecți.

În aprilie 2018, după ce polițiștii au arătat la TV imagini cu suspecții, o persoană care făcea cumpărături i-a recunoscut pe români și a alertat anchetatorii. Ofițerii au arestat doi bărbați și au cerut un mandat pentru a le percheziționa mașina în care erau aceștia.

Român din SUA, condamnat la 11 ani de închisoare pentru comiterea a zeci de spargeri în locuințe

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *