Germania a înăsprit restricțiile și cere teste PCR cu rezultat negativ tuturor călătorilor, indiferent din ce zonă sosesc

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunțat marți, 23 martie, că majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase anulate în weekendul de Paştele catolic şi protestant, între 1 şi 5 aprilie, în cadrul unei perioade de restricţii înăsprite pentru a opri creşterea numărului infecţii cu COVID-19.

Adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Numai magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie.

Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat, de asemenea, Angela Merkel.

„Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale.

NU se mai intră în carantină la sosirea în România din Spania. Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

Ea a descris o „creştere exponenţială” a pandemiei, provocată de mutaţia britanică. Germania se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”, a avertizat ea.

În schimb, a fost exclusă ipoteza unui lockdown local, precum şi închiderea şcolilor. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână.

Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăţi pentru a atinge ritmul dorit. “Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a avertizat cancelarul german.

Fată de 17 ani, găsită la frontieră ascunsă într-un microbuz. Voia să ajungă ilegal în Germania împreună cu iubitul ei

Rata de incidenţă a atins luni 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate.

De asemenea, Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc, au anunţat luni guvernul central şi cele 16 landuri federale germane.

Noua măsură o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc şi care prevedea un test PCR şi o perioadă de carantină.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!