Skip to content

GERMANIA: Doi români s-au răsturnat cu TIR-ul în Saxonia Inferioară

Un TIR cu 20 de tone de panouri PAL s-a răsturnat joi, 23 august, în jurul orei șase dimineața lângă Delmenhosrt, Saxonia Inferioară.

Camionul, care venea de pe A28 și intra pe A1 în direcția Hamburg, este înmatriculat în județul Timiș (TM 15 MTT).

Șoferul TIR-ului, un român în vârstă de 57 de ani, și colegul său în vârstă de 29 de ani, tot din România, au fost ușor răniți. Ambii au fost duși la spital cu o ambulanță.

Conform poliției, accidentul pare să fi avut loc din cauza unei erori a șoferului. TIR-ul s-a răsturnat pe partea dreaptă. Pagubele sunt estimate la 50.000 de euro.

Autostrada 28 a fost închisă total timp de zece ore în zona Groß Mackenstedt pentru că mașinile care au trecut pe lângă accident au contribuit la împrăștierea pe asfalt a zeci de mici bucăți de PAL.

Tot pe 23 august, dar în zona Dresda, poliția a oprit un șofer român pe A4 lângă Wilsdruff.  Camioneta pe care o conducea era într-o stare avansată de degradare și avea legată o remorcă în care transporta trei autoturisme.

Poliția a interzis șoferului să-și mai continue drumul și a confiscat mașina, mai ales că românul mai fusese avertizat că nu mai are voie să o conducă din cauza defectelor foarte grave care se puteau observa cu ochiul liber.

Camioneta avea un cauciuc explodat, autoturismele de pe remorcă nu erau asigurate cum trebuie, sistemul de frânare și caroseria erau în ultimul hal.

Mai mult, camioneta funcționa cu ulei de încălzit, în loc de motorină. Șoferul, în vârstă de 25 de ani, nu avea licență de transport și nici documentele necesare. El avea în cabină 150 de litri de ulei de încălzit pe carte-l folosea drept combustibil. Poliția a decis că șoferul va fi trimis în judecată, anunță Mitteldeutsche Zeitung.