GERMANIA: O navă românească a eșuat pe Dunăre din vina căpitanului

O operațiune de amploare a avut loc în această după-amiază, 16 ianuarie 2021, în Germania după ce o navă românească care transporta fertilizatori a eșuat pe Dunăre lângă Passau. Potrivit presei germane, vina aprține căpitanului.

Polițișia rutieră din Passau a anunțat, potrivit publicației BR24, că apa a pătruns în interiorul navei printr-o gaură. Pompierii au folosit pompe pentru a scoate apa și a împiedica nava să se scufunde.

Nava, încărcată cu aproximativ 1.000 de tone de îngrășăminte artificiale, a atins fundul apei, potrivit poliției și pompierilor.

Salvarea eroică a cargoului Săvinești, sărbătorită în Anglia de 40 de ani

Acest lucru a creat o fisură în carenă. Pentru a evita o posibilă contaminare a apei, a fost creat un baraj similar cu cel folosit la scurgerile de petrol. Din fericire pentru mediu, cala nu a fost afectată, iar apa nu a ajuns la îngrăsăminte.

Nici o persoană nu a fost rănită și în prezent nu mai este niciun pericol, a declarat șeful pompierilor din Passau.

Potrivit oficialilor, căpitanul a navigat greșit într-o zonă a Dunării unde nivelul apei era prea mic. Nava românească a fost ulterior remorcată până în portul Passau-Racklau unde gaura va fi acoeprită.

Nava a venit din România și se îndrepta în amonte. Căpitanul acesteia a raportat chiar el incidentul autorităților germane.

O navă portcontainer lovită de un feribot lângă Corsica va fi reparată la Constanța

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!