GERMANIA: Poliția bavareză a reținut doi români căutați pentru fraude cu ajutoare sociale

Luni, 6 august 2018, un SUV Mercedes a fost oprit de polițiștii de frontieră bavarezi la un control din localitatea Neuhaus am Inn aflată la granița cu Austria. Înăuntru erau doi soți și cei patru copii ai lor care veneau în concediu în România. Nu își imaginaseră că un control făcut pe un drum lăturalnic le va aduce probleme.

Pe numele bărbatului era emis un mandat de arestare pentru fraude cu ajutoare sociale. Polițiștii de frontieră bavarezi l-au dus la colegii lor din Passau, în timp ce femeia și copiii au rămas în mașină.

În Passau, anchetatorii au găsit în baza de date că și femeia era căutată cu mandat de arestare, tot pentru fraude cu ajutoare sociale.

Ea a fost reținută până va plăti amenda la care a fost condamnată de instanță. Soțul ei a fost eliberat pentru că își ispășise pedeapsa, dar acest fapt nu apărea în baza de date a poliției de frontieră din Bavaria.

Începând cu 18 iulie 2018, în Bavaria funcționează poliția de frontieră a landului, un proiect controversat al premierului bavarez Markus Söder. Ținta acesteia este criminalitatea transfrontalieră și migrația ilegală. Söder dorește ca în următorii ani să aibă 1.000 de astfel de polițiști.

Șeful său de partid, ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, a fost de acord cu acest număr. Condiția impusă a fost ca și poliția federală să fie de acord. Migranții care vin ilegal în Germania trebuie predați imediat poliției federale.

Un ofițer al acestei noi poliții de frontieră din Bavaria a declarat pentru focus.de că ea și colegii ei opresc imediat mașinile care au probleme sau ai căror șoferi nu respectă legea ori conduc mașini scumpe, dar sunt îmbrăcați sărăcăcios. În afară de aceasta, se bazează și pe instinct. Raza lor de acțiune este de 30 de km în interiorul landului.

Proiectul poliției de frontieră din Bavaria este unul controversat. Atât cei care l-au propus, dar mai ales cei care sunt împotriva lui vor să vadă  în următoarele săptămâni care sunt rezultatele. Până acum a fost prinsă doar o persoană care nu era înregistrată legal în Germania.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?