Autoritățile germane au luat exemplul celor daneze și au început să aplice amenzi usturătoare șoferilor de TIR care umblă la tahograf.

Poliția din Renania de Nord – Westfalia a oprit marți, 23 august, la ora 14.10, pe autostrada A 2 în direcția Dortmund un TIR înmatriculat în România. Au condus camionul marca MAN la un service din Lipperland Nord.

În urma verificărilor, agenții de poliție au devenit suspicioși, deoarece tahograful înregistrase doar o singură pauză obligatorie în patru zile.

Polițiștii au dus capul tractor al TIR-ului la un atelier specializat din Bad Salzuflen, nu departe de Bielefeld, pentru a verifica dacă tahograful digital a fost sau nu manipulat.

A fost găsit un senzor care influența înregistrările tahografului digital prin intermediul unui întrerupător acționat de șofer, această tehnologie fiind, conform Poliției, de ultimă generație.

Șoferul român, în vârstă de 50 de ani, a fost amendat cu 21.000 de euro. El trebuie să mai plătească o amendă de 350 de euro pentru că a depășit de mai multe ori viteza legală, circulând cu 118 km/oră.

Poliția a confiscat dispozitivul, l-a forțat pe șofer să stea la un hotel pe cheltuiala companiei de transport rutier până a efectuat timpul obligatoriu de repaus și până camionul a fost adus în starea inițială de dinainte de modificare. Abia luni, 27 august, a reușit să plece din nou la drum.

Jens Bögeholz, șeful Poliției din Bielefeld, a declarat că firma transportatoare a plătit o mare parte din amendă și speră ca această măsură să îi descurajeze pe alții.

Mai mult, compania pentru care lucra șoferul român, trebuie să achite și contravaloarea manoperei pentru service-ul din Bad Salzuflen.

Pe 2 mai 2018, un șofer român a fost amendat în Danemarca cu 47.000 de euro pentru că a manipulat în mod repetat tahograful.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?