Giurgiu: Șapte poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită

Miercuri, 17 iulie 2019, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete – Structura Centrală şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi cu autorizarea Tribunalului Giurgiu, au efectuat o percheziţie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

Totodată, au pus în executare un număr de şapte mandate de aducere pentru tot atâţia agenţi de poliţie, cu calitatea procesuală de suspect, cercetaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenţii de poliţie de frontieră au săvârşit infracţiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea şi primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuţii de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor şi/sau bagajelor (marfa din autovehicule).

În unele situaţii, poliţiştii au pretins şi primit sume de bani, pentru a nu constata contravenţii/infracţiuni la regimul de frontieră săvârşite de către conducătorii auto.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Giurgiu, unde la acest moment se derulează aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale şi a acuzaţiilor, în conformitate cu art. 307 Cod de procedură penală, precum şi activităţile procedurale necesare în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi a identificării tuturor participanţilor la săvârşirea infracţiunilor.

Poliția de Frontieră precizează că aducerea la cunoştinţă a calităţii de suspect este o activitate reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Șoferul unui TIR înmatriculat în România, prins în Germania cu trei tractoare furate în valoare de 300.000 de euro

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?