Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Doina Cotor, la data faptelor grefier în cadrul Tribunalului Bihor.

Ea este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

În perioada 2012-2013, grefiera Doina Cotor ar fi pretins și primit prin intermediul unei persoane 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu și într-un timp cât mai scurt.

În 2011, chiar în anul în care și-a cumpărat un apartament, ea a luat un împrumut bancar de 35.000 de euro. În 2013, a achiziționat și o mașină.

Cel puțin asta rezultă din ultimele declarații de avere.

Într-un document similar din 2011, grefiera aa menționat că apartamentul și casa au fost cumpărate în 2010.

Conform legii, inexactitatea sau caracterul incomplet al informațiilor trecute în declarația de avere reprezintă infracțiune.

Pe rolul Tribunalului Bihor existau foarte multe cereri de chemare în judecată în care mai multe persoane solicitau obligarea la înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare.

Grefiera și-a dat seama că poate scoate un ban de pe urma acestei situații.

Inițial, ea ar fi intenționat să obțină înmatricularea autoturismelor în cadrul unor dosare distincte și termene mai scurte.

Acest sistem nu a funcționat pentru că era un număr mare de cereri și primul termen de judecată ajunsese să fie, în majoritatea cazurilor, stabilit la aproximativ un an de la înregistrarea cererii inițiale.

Conform DNA, grefiera a adoptat un alt mod mult mai eficient.

Introducea în mod fraudulos actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate în dosare deja formate și în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat.

Anchetatorii mai susțin că Doina Cotor ar fi falsificat mai multe documente din conținutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată și semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată.

Mai mult, ea ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanței respective.

În urma acestor acțiuni, proprietarii autovehiculelor își înmatriculau rapid mașinile fără plata taxei de mediu.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei cote părți dintr-un imobil ce aparține inculpatei.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA