Joi, 17 ianuarie 2019, Guvernul Dăncilă urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern prin care un imobil aflat în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” – RAPPS va ajunge reședință oficială.

Vila din Strada George Ionescu-Gion numărul 13, sector 3, București, face parte din fondul locativ de protocol și bunuri mobile.

În acest imobil au avut reședința Daciana Sărbu, soția lui Victor Ponta, și tatăl ei, Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii în guvernul Năstase.

Prin Hotărârea de Guvern „se aprobă atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială a imobilului prevăzut la art. 1 pentru persoanele prevăzute la art. 2 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002”

Conform ordonanței menționate mai sus, reședințele oficiale sunt pentru președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, prim-ministru și persoanele care au avut calitatea de șef al statului român.

Despre Regele Mihai nu poate fi vorba. Nici despre fostul președinte Ion Iliescu pentru că el a devenit proprietar, conform Evenimentului Zilei, pe vila de protocol pe care o primise.

Emil Constantinescu a primit o vilă în 2006. În 2017 el a fost mutat pentru doar o perioadă de un an cât timp vila s-a aflat în reparații.

Lui Traian Băsescu i s-au propus mai multe imobile, dar le-a refuzat. Conform Adevărul, el locuiește deja într-o vilă de protocol.

Klaus Iohanis are unde să stea. Așadar, pentru cine pregătește Guvernul Dăncilă vila cu garaj în suprafață totală de 286 mp?

Conform Ordonanței din 2002, mai rămân președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și premierul Vasilica Dăncilă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.