Skip to content

Guvernul, agent imobiliar pentru Tăriceanu, Dragnea sau Dăncilă

Joi, 17 ianuarie 2019, Guvernul Dăncilă urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern prin care un imobil aflat în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” – RAPPS va ajunge reședință oficială.

Vila din Strada George Ionescu-Gion numărul 13, sector 3, București, face parte din fondul locativ de protocol și bunuri mobile.

În acest imobil au avut reședința Daciana Sărbu, soția lui Victor Ponta, și tatăl ei, Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii în guvernul Năstase.

Prin Hotărârea de Guvern „se aprobă atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială a imobilului prevăzut la art. 1 pentru persoanele prevăzute la art. 2 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002”

Conform ordonanței menționate mai sus, reședințele oficiale sunt pentru președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, prim-ministru și persoanele care au avut calitatea de șef al statului român.

Despre Regele Mihai nu poate fi vorba. Nici despre fostul președinte Ion Iliescu pentru că el a devenit proprietar, conform Evenimentului Zilei, pe vila de protocol pe care o primise.

Emil Constantinescu a primit o vilă în 2006. În 2017 el a fost mutat pentru doar o perioadă de un an cât timp vila s-a aflat în reparații.

Lui Traian Băsescu i s-au propus mai multe imobile, dar le-a refuzat. Conform Adevărul, el locuiește deja într-o vilă de protocol.

Klaus Iohanis are unde să stea. Așadar, pentru cine pregătește Guvernul Dăncilă vila cu garaj în suprafață totală de 286 mp?

Conform Ordonanței din 2002, mai rămân președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și premierul Vasilica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!