Guvernul Dăncilă folosește copiii pentru a scoate bani de la români

Politicile fiscale ale guvernului PSD au ușurat pușculița statului. Numai datoria externă este de 95 de miliarde de euro, cei mai mulți bani fiind folosiți pentru plata salariilor și pensiilor.

Guvernul Dăncilă a găsit o soluție să mai scoată bani din buzunarul românilor începând cu 2019.

Sub pretextul că se îngrijește de bunăstarea și educația copiilor țării, Guvernul obligă părinții să deschidă un cont la Trezoria Statului.

Statul va vira în acest cont 600 de lei anual până la împlinirea vârstei de 18, excepție făcând anul în care copilul are majoratul.

O idee bună, s-ar putea spune, însă șiretlicul acum urmează.

Pentru ca un copil să beneficieze anual de cei 600 de lei, părinții trebuie să depună în cont minim 1.200 lei în fiecare an într-un cont deschis obligatoriu la Trezorerie.

Suma de 1.200 de lei poate fi depusă în contul unui copil de oricine.

Cei 600 de lei vor intra în contul deschis obligatoriu abia la împlinirea vârstei de 18 ani.

Joi, 29 noiembrie 2018, pe agenda de lucru a Guvernului se află Ordonanța de Urgență privind implementarea programului guvernamental “gROwth– Contul individual de economii Junior Centenar”.

Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului automat la unităţile Trezoreriei Statului fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi, a reprezentantului legal.

În cazul în care la sfârșitul unui anului calendaristic suma depusă este mai mică de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat.

Dreptul la prima de stat se constituie la finele anului calendaristic de economisire în care s-au efectuat depunerile, mai puţin pentru anul în care titularul împlineşte vârsta de 18 ani.

Sumele existente pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani numai în cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea unor boli cu risc de deces, în cazul plății serviciilor medico-sociale pentru tulburări de dezvoltare și în caz de deces.

Pentru copii care se află în grija statului sau în centre private pentru protecția copilului, cei 1.200 de lei se vor plăti de la bugetul Ministerului Muncii, însă în OUG nu se menționează unde va găsi statul bani pentru acest lucru.

Prima de stat de 600 de lei se va plăti pentru toți anii în care s-au cotizat cei 1.200 de lei abia la data la care copilul va împlini 18 ani.

Așa cum am precizat, conform OUG aflată în dezbatere, în anul în care copilul ajunge la majorat, statul nu mai virează cei 600 de lei.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?