Skip to content

Guvernul s-a răzgândit. PLF rămâne obligatoriu – VIDEO

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-o conferință de presă din 8 martie că, după ridicarea stării de alertă, formularul de localizare a  pasagerului (PLF) nu va mai fi solicitat începând cu 9 martie ora 00.00.

Astăzi, 9 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că PLF rămâne obligatoriu până când nu va fi abrogată OUG 129/2021, actul normativ prin care s-a impus acest document.

„Acesta va rămâne necesar pentru persoanele care intră în România. Există demersuri de a renunța la PLF. Cât timp este valabilă OUG, PLF rămâne în vigoare”, s-a chinuit Cărbunaru să explice jurnaliștilor.

Din exprimarea sa greoaie, puteți urmări mai jos imaginile conferinței de presă, reiese și că certificatul verde Covid sau un test negativ nu mai sunt obligatorii la intrarea în țară.

“Pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. După cum ştiţi, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectaţi sau în risc de a fi contaminaţi de virusul SARS-CoV-2.

Şi, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunţa şi România la un astfel de document. Până când, însă, nu se va întâmpla acest lucru, deci pe toată perioada de valabilitate a acestui act normativ, OUG 129/2021, rămâne în vigoare.

Deci, facem un apel în continuare ca cetăţenii români să continue să îşi proceseze, să-şi completeze aceste formulare până când actul normativ în vigoare va fi abrogat”, a declarat Cărbunaru