Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a SC Hexi Pharma Co SRL pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Firma a fost implicată în scandalul dezinfectanților diluați din spitale.

Pe lângă Hexi Pharma, DNA a mai trimis în judecată doi administratori ai unor firme: Victor Miron Panaitescu și Attila Erdei.

Panaitescu va fi judecat pentru complicitate la infracțiunea de spălare a banilor, iar Erdei de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Conform DNA, în perioada 2012 – 2016, Hexi Pharma CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

Aceaste operațiuni s-au făcut prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate.

În vara anului 2012, Attila Erdei a emis către Hexi Pharma, susțin procurorii,  șase facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

Astfel, Hexi Pharma a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, Panaitescu l-a ajutat, conform rechizitoriului, pe Dan Condrea, administratorul Hexi Pharma, decedat în urma unui suspect accident rutier, să ascundă originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Procurorii susțin că între firmele administrate de Panaitescu și două firme din Cipru controlate de administratorul Hexi Pharma  au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii.

Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor firme de unde au fost la fel retrase în numerar de Dan Condrea, administratorul Hexi Pharma. 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?