Skip to content

Hoții de pe acoperiș. Patru români arestați în Irlanda pentru furturi de peste 1 milion de euro

Poliția irlandeză a  arestat un grup infracțional cunoscut cu numele de ”Hole in the Roof” pe care ofițerii îl suspectează că este în spatele a cel puțin 45 de jafuri comise numai în ultimul an în întreaga țară, informează publicația Independent.

Polițiștii i-au luat în vizor pe români în cadrul unei operațiuni masive de supraveghere, anchetatorii bănuind grupul că în ultimii cinci ani a sustras bunuri în valoare de peste 1 milion de euro.

Detaliile operațiunii au fost făcute publice joi, 13 septembrie, când polițiștii au anunțat că au arestat patru români – trei bărbați și o femeie – în cadrul mai multor raiduri efectuate în Enniscorthy, Wexford.

Cei patru, cu vârstele între 20 și 40 de ani, au fost duși la o secție de poliție și au fost audiați.

Polițiștii cred că membrii bandei, care aveau obiceiul de a da spargeri intrând prin acoperiș, și-au stabilit baza în Enniscorthy pentru că le era foarte ușor să ajungă în Europortul Rosslare, aflat la circa o oră și jumătate cu mașina.

„Toate informațiile indică că folosesc portul pentru a intra și ieși, se pare că Enniscorthy a fost considerat un loc practic fiindcă dacă exista vreo problemă puteau fugi din țară imediat”, a declarat o sursă.

Banda organizată are legături în întreaga Uniune Europeană și este suspectată de o multitudine de infracțiuni similare comise în Marea Britanie și restul Europei.

Purtătorul de cuvânt al poliției a anunțat că operațiunea a fost demarată la 6.30 dimineața și că s-au făcut descinderi în 11 locuințe din zona Enniscorthy.

”Pe timpul perchezițiilor au fost puse sub sechestru dispozitive electronice, printre care telefoane mobile și aparate GPS, stații radio, cititoare de chei pentru mașini, țigări, bani și documente financiare”.

Echipajele poliției au fost sprijinite pe timpul operațiunii de unitatea canină de la vama din Rosslare Port.