Skip to content

HUNEDOARA: Autocar cu 72 de persoane, răsturnat pe DN7. O pasageră şi-a pierdut viața

Un autocar cu 72 de persoane s-a răsturnat, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Tătărăşti, în judeţul Hunedoara, autorităţile declanşând plan roşu de intervenţie. O persoană a decedat şi 28 au fost rănite, informează MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă, 72 de persoane au fost implicate în accidentul din localitatea Tătărăşti, după ce un autocar s-a răsturnat. O persoană a murit, iar alţi 28 de oameni au fost răniţi.

“Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, pe DN 7, in localitatea Tătărăşti. Întrucât, mai multe persoane ar fi rănite, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor
medicale la faţa locului. Salvatorii intervin cu două maşini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, o descarcerare, şapte ambulante SMURD şi trei ambulante SAJ.

Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat. În autocar erau 72 de persoane: 70 de pasageri şi doi şoferi. 28 persoane au fost transportate la spital, la Deva, o persoană încarcerată decedată”, a declarat Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Primele verificări arată că autocarul se întorcea din Spania.

“În jurul orei 04.50, în localitatea Tătărăşti, pe DN7, un autocar s-a răsturnat în afara carosabilului. S-a activat planul rosu de intervenţie. Autocarul avea direcţia Arad-Deva, se pare că veneau din Spania. Se fac
cercetări pentru stabilirea cauzelor evenimentului. DN7 este blocat momentan pentru intervenţie”
, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.