A încercat să-și scoată ilegal FIICA MINORĂ din România folosind actele surorii majore

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat o tânără în vârstă de 16 ani care a încercat să iasă ilegal din țară, cu cartea de identitate a surorii sale majore, la îndemnul tatălui.

În data de 21 august 2017, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism marca Mercedes, cetăţeanul român Graţian B., în vârstă de 40 de ani, însoţit de o tânără care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre o tânără în vârstă de 16 ani, cetățean român, care a prezentat la controlul de frontieră cartea de identitate a surorii sale majore. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că șoferul autoturismului, Grațian B., este tatăl minorei și el a fost cel care a sfătuit-o pe tânără să recurgă la această metodă deoarece nu avea procură din partea mamei și dorea să ajungă împreună cu aceasta în Olanda.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de statfals privind identitateacomplicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, informează Poliția de Frontieră Română.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *