Intrarea în SERBIA, permisă doar cu test COVID-19 negativ nu mai vechi de 48 de ore

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră – ITPF Timişoara informează sâmbătă, 15 august, că a fost notificat de către autorităţile de frontieră din Serbia cu privire la faptul că în ţara vecină pot intra cetăţenii români care au un test PCR negativ SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, excepţie făcând şoferii autovehiculelor de transport marfă, echipajele aeronavelor, copiii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ.

„Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, cetăţenii străini care vin în Republica Serbia din: Republica Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Croaţia, pot intra pe teritoriul Serbiei, dacă au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore”, precizează comunicatul transmis de ITPF Timişoara.

Măsurile nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care vin din ţările menţionate.

De la această măsură sunt exceptate şi următoarele categorii de persoane:

– şoferii autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.
– echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasagerii care tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;
– personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;
– copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;
– cei care au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia, se mai precizează în informarea ITPF Timişoara.

ITALIA a prelungit până pe 7 septembrie obligația de autoizolare/carantină pentru persoanele venite din România

GERMANIA a introdus noi restricții pentru români. Testarea se poate efectua direct în aeroport

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!