Skip to content

Iohannis a făcut din nou jocul PSD fără să scoată o vorbă

Președintele Klaus Iohannis declara acum trei zile referitor la propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu pentru funcția de ministru al Educației că s-ar putea să se gândească mult dacă o va accepta.

„Aici o să dureze un pic mai mult. S-ar putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus Iohannis.

Toată lumea a crezut că președintele nu o va accepta pe Andronescu, cunoscută drept „groparul învățământului românesc”, pentru un al patrulea mandat de ministru.

Lămuritul lui Iohannis a durat exact trei zile și astăzi, 16 noiembrie, a semnat decretul de numire.

În loc să explice de ce s-a răzgândit, Iohannis a dat un simplu comunicat de presă.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al educației naționale.”

Ecaterina Andronescu a fost propusă pe 13 noiembrie ca ministru al Educației în urma unui troc făcut cu Liviu Dragnea.

După Mitingul Diasporei, senatoarea Ecaterina Andronescu, a cerut public ca Liviu Dragnea să plece de la șefia PSD.

Pe 14 august 2018, ea spunea că PSD va pierde guvernarea dacă Dragnea nu pleacă și că țara, dar și partidul se îndreaptă vertiginos spre un dezastru major.

Astă-vară noul ministrul al Educației susținea că nu este de vânzare și nu va accepta o funcție guvernamentală.