IOHANNIS avertizează: Se vor reintroduce restricții dacă continuă creșterea numărului de infectări cu coronavirus

Klaus Iohannis a declarat miercuri, 8 iulie, că nu îşi doreşte reintroducerea de restricţii, dar, în cazul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus creşte, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă poate propune măsuri în acest sens.

„Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună anumite măsuri restrictive”, a afirmat şeful statului.

De asemenea, președintele a subliniat că numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus raportat în ultimele 24 de ore este unul record şi a făcut apel la respectarea regulilor.

„Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi”, a spus Iohannis

El a vorbit și despre modul în care românii au respectat regulile, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Românii, în cea mai mare parte, au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, le-am văzut şi la televizor, şi persoane simple şi persoane titrate, care, din păcate, n-au înţeles nimic din toată situaţia şi probabil va trebui să mai repet de multe ori: ‘Haideţi să purtăm mască şi să păstrăm distanţa’”, a transmis Iohannis.

NOUA LISTĂ a țărilor exceptate de la măsura carantinei sau izolării la intrarea în România

Românii care TRANZITEAZĂ Austria NU sunt obligați să stea în carantină

Românii care se duc în AUSTRIA intră 14 zile în carantină dacă nu fac dovada unui test negativ la COVID-19

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!