Iohannis: „Niciun român nu trebuie să se teamă. România este o ţară sigură” – VIDEO

România este foarte bine apărată şi are toate garanţiile de securitate, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la conferinţa comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

“România este foarte bine apărată şi are toate garanţiile de securitate. Niciun român nu trebuie să se teamă, însă trebuie să ştim de unde vine această siguranţă a noastră, ce sunt garanţiile de securitate. În primul rând, forţele noastre armate – care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani – sunt foarte bine pregătite şi sunt pregătite pentru orice scenariu. În plus, România este în Alianţa NATO, cea mai puternică alianţă militară din câte au existat în istorie. Pentru a veni în sprijinul nostru, iată că avem aceşti militari pe care i-am salutat astăzi, aici, în baza Mihail Kogălniceanu şi alţii care au venit din state partenere strategice, de la aliaţi, pentru a lucra împreună cu militarii români”, a spus şeful statului.

El a subliniat că NATO este o alianţă pur defensivă.

“Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre şi securitatea cetăţenilor noştri. Aşa facem!”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele a reiterat şi că scutul de la Deveselu este o instalaţie pur defensivă.

“Nu poate fi folosită pentru a ataca pe nimeni. Această retorică pe care o auzim din când în când este una falsă, instalaţia de la Deveselu face parte dintr-un cadru mai larg al NATO, un cadru defensiv, de rachete defensive, şi în acest sens nu avem ce să ascundem sau să ne ferim să spunem acest lucru. Încă o dată, România este o ţară sigură”, a subliniat Iohannis.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!