Iohannis: „Starea de alertă va fi ridicată când specialiștii vor constata că se poate continua și fără măsuri speciale”

Starea de alertă va fi ridicată în momentul în care specialiştii vor constata că se poate continua şi fără măsurile speciale impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, într-o conferință ținută la Palatul Cotroceni.

„Starea de alertă va fi ridicată atunci când specialiştii ne spun că putem să continuăm şi fără măsurile speciale care se instituie doar în starea de alertă. Este clar că trebuie să ne vaccinăm să scadă numărul de persoane care se infectează în fiecare zi, să scadă numărul de persoane din terapie intensivă şi foarte, foarte important eu îmi doresc foarte mult să scadă mult, mult numărul de decese”, a subliniat președintele.

GERMANIA a reintrat pe lista țărilor pentru care se instituie carantina la sosirea în România

De asemenea, Iohannis a precizat că în noaptea de Înviere restricţiile de circulaţie vor fi ridicate şi s-a arătat convins că Biserica se va organiza foarte bine având în vedere pandemia de coronavirus.

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi sau să celebrăm Învierea Domnului mergând la Biserică. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, astfel încât toţi cei care vor să participe la slujbele religioase să o poată face fără alte impedimente. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru şi duminica aceasta, de Florii, astfel încât să fie evitate aglomeraţiile, să se respecte distanţarea fizică şi să nu se expună nimeni unor riscuri inutile. Dragi români, haideţi să fim parte a acestui efort şi în noaptea de Înviere!”, a spus şeful statului în cadul conferinței de presă.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!