Cea mai mare rețea de traficanți de heroină din București a fost anihilată de procurorii DIICOT. Rețeaua era condusă de un iranian care a lucrat pentru o fostă senatoare PSD pe când aceasta deținea o firmă de schimb valutar.

Luni, 10 august 2018, DIICOT a decis să îi rețină pe Amir Hossein Alizadeh, Reza Hamid Parvas, Mahmoud Reza Rahimpour Sereshkeh zis Boby și Nae Romeo zis Grafi pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Conform procurorilor DIICOT, Amir Hossein Alizadeh ascundea drogurile într-un restaurant de tip fast-food cu specific iranian aflat pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu din Bucureşti.

În acest fast-food pe care îl administra, Alizadeh depozita drogurile și sumele de bani pe care le obținea din vânzarea acestora. Multe dintre tranzacțiile cu heroină se încheiau aici.

Un ofițer DIICOT a declarat că Turcia, Bulgaria și Serbia erau țările folosite ca puncte de întâlnire. Aici se negociau cantitățile, prețurile pentru diferite transporturi, se predau banii și apoi drogurile ajungeau în România.

Anchetatorii au aflat că Alizadeh făcea tranzacții importante cu droguri. La fiecare tranzacție vindea cel puțin jumătate de kilogram de heroină. Prețul pentru 500 de grame era cuprins între 13.000 și 14.000 de euro.

Procurorii susțin că iranianul Alizadeh a fost sprijinit în tranzacțiile pe care le făcea de un concitadin, Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, ambii fiind din Teheran. Reza lua cantități mai mari de 200 de grame de heroină pe care le dădea mai departe altor distribuitori, unul dintre clienții lui fiind Romeo Nae.

Piața heroinei din București era alimentată în proporție de 50 – 60% de această grupare, se arată în comunicatul DIICOT. În urma perchezițiilor, au fost conficate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină,  3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, nouă autoturisme și 25 de telefoane mobile.

Iranianul Amir Hossein Alizadeh a înființat în 2013 firma Sepideh SRL. În iraniană, Sepideh este un nume feminin care înseamnă zorii zilei și simbolizează frumusețea și timpuri bune. El a cedat cea mai mare parte a firmei unei românce, dar a continuat să o administreze. Sepideh are un punct de lucru pe Bd. Constantin Brâncoveanu nr. 110 J, fost nr. 90, în suprafaţă de 472 m.p.

Alizadeh a fost numit tot în 2013, pentru o perioadă de patru ani, administratorul unui punct de schimb valutar de pe Calea Moșilor nr. 241 din București. Acest punct aparținea firmei Perfect Exchange SRL care este în prezent radiată.

Decizia de numire a iranianului ca administrator a fost luată de cele două patroane ale firmei: Oana Crețu și Luminița Gheorghiu.

Gheorghiu a fost expert și consilier parlamentar, iar în octombrie 2008 i-a luat locul lui Nicolae Văcăroiu ca senator PSD. Nu a mai prins un alt mandat de parlamentar, dar a fost nominalizată în 2015 de PSD în conducerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, instituție în care lucrează și în prezent.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?