ISTANBUL: Turistă din România, agresată sexual în centrul orașului

E.P. are 23 de ani și împreună cu sora ei vizitau cartierul Karaköy, vechiul Galata, din Istanbul când a fost atacată din spate și trântită la pământ.

Nu se aștepta să fie luată cu forța în brațe, ziua în amiaza mare, și să fie agresată.

Cotidianul Hürriyet, care citează un articol publicat de Habertürk pe 3 august 2018, susține că atacatorul s-a apărat în instanță spunând că a avut o depresie. El nu ar fi atacat-o pe româncă, ci doar ar fi îmbrățișat-o.

„M-a împins, m-a pus la pământ și s-a aruncat peste mine. Am încercat să rezist, eram foarte speriată”, a declarat românca la poliție.

Salvarea a venit din parte surorii care a început să țipe, fapt ce a alertat polițiștii din zonă. Aceștia l-au luat pe agresor de pe femeie și l-au identificat ca fiind Mustafa A.

„Mă plimbam prin Karaköy când am avut o cădere nervoasă și am îmbrățișat o femeie. Regret ceea ce am făcut”, a spus el judecătorilor.

Pentru această așa-zisă îmbrățișare el riscă între cinci și zece ani de închisoare. Procesul este în derulare, procurorii susținând că atacatorul dorea să-și satisfacă nevoile sexuale.

  •