Italia și-a ÎNCHIS iar granițele pentru cetățenii din 13 țări considerate cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului

Italia anunță că şi-a închis joi, 9 iulie, graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care Republica Moldova, acestea fiind considerate state cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

„La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Persoanele care au locuit în aceste țări sau le-au tranzitat cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

Având în vedere evoluția epidemiologică de la noi din țară este foarte posibil ca Italia să interzică și accesul cetățenilor români în zilele care urmează.

Conform agenției ANSA, în Italia a crescut numărul infecțiilor cu coronavirus în ultimele 24 de ore: 229 în plus joi față de 193 miercuri. Mai mult de jumătate, în Lombardia.

Numărul total al infectaților a ajuns la 242.363. Numărul morților înregistrat joi este de 12, față de 15 cu o zi în urmă. Numărul total al deceselor este de 34.926 în Italia.

Românii care se duc în AUSTRIA intră 14 zile în carantină dacă nu fac dovada unui test negativ la COVID-19

Românii care TRANZITEAZĂ Austria NU sunt obligați să stea în carantină

NOUA LISTĂ a țărilor exceptate de la măsura carantinei sau izolării la intrarea în România

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA