ITALIA: Turist român, arestat pentru că și-a sculptat numele pe Fontana di Trevi

Toate drumurile duc la Roma, ceea ce înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, toți turiștii ajung și ei la Roma. Nu toți ajung însă în arestul poliției.

16 august 2018 a fost o zi plină de încercări pentru un tânăr turist român în vârstă de 21 de ani. Mânat de nevoi artistice și împins de la spate de zicala: „Numele proștilor, pe toate gardurile”, acesta s-a gândit că marmura e un material bun de sculptat într-o zi toridă.

Unde putea găsi un loc mai bun dacă nu celebra Fontana di Trevi. Probabil că este un fan, deși e mult prea tânăr, al Anitei Eckberg. În loc să cioplească sloganuri la modă la mitingurile din România, el avea un singur scop: să-și lase numele în marmură.

Impulsul românului nu a fost apreciat de polițiștii care patrulau prin zonă, scrie agenția de știri ANSA. Aceștia au ignorat pornirile artistice ale tânărului și l-au prins cu toate că acesta a încercat să se piardă în mulțime. Nu apucase să cioplească decât: CLA

Vandalul, cum îl denumește nerecunoscătoarea poliție din Roma pe român, folosea instrumente sofisticate pentru a-și definitiva opera: un inel de metal și două chei.

Iată că românul nu s-a născut numai poet, ci și sculptor. Acum, tânărul artist va sculpta pereții celulei cu numărul de zile rămase până la proces.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.