Italian din Caracal, condamnat pentru fraudă, va presta muncă în folosul comunității la un liceu din oraș

Un italian care a comis fraude cu fonduri europene a fost trimis să facă muncă în folosul comunității la un liceu sau la primărie.

Piero Del Carlo, asociat unic și administratorul SC ITR SRL din Caracal, județul Olt, a cumpărat 20 de mașini de tricotat cu fonsuri europene.

El este originar din Tassignano, Toscana.

În 2016 le-a vândut și a păstrat plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe alte mașini cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.

Firma lui Del Carlo a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului „ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”.

Prin înlocuirea plăcuțelor, italianul s-a făcut vinovat de săvârșirea infracțiunii de schimbarea destinației unui folos legal obținut dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene.

El și-a recunoscut fapt și a fost de acord cu pedeapsa propusă de DNA, un an și șase luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

În această perioadă, Piero Del Carlo va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Municipiului Caracal sau a Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal.

Înființată în 2000,SC ITR SRL produce și comercializează pulovere, fulare pentru firme cunoscute cum ar fi: Benetton, Kastigo, Castelli, Renato Balestra sau Bruno’s.

În 2017, firma avea aproape 300 de angajați, dar funcționa în pierdere. În 2016, când a italianul a schimbat plăcuțele, SC ITR SRL, aflată în apropierea celebrei fabrici Romanița din Caracal, a avut un profit de 1.074.752 lei.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!