Italianul care se dădea medic a vrut să fugă din țară. Poliția l-a prins la Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, l-au depistat într-un tren pe cetățeanul italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

În data de 6 februarie, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România se dădea chirurg plastician, informează Digi24. În Italia, Matthew Mode (Matteo Politi – numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Lui Matteo Politi i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, scrie Agerpres.

După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit, în 23 martie 2018, codul de parafă italianului.

Până la finalizarea cercetării, funcţionarul a fost mutat disciplinar în cadrul altui compartiment al DSPMB.

Ministrul Sorina Pintea a precizat, totodată, că Ministerul Sănătăţii nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian.

“A fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. (…) Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici ar trebui să vedem. Colegiul Medicilor nu a dat aviz de liberă practică”, a spus, marţi, Pintea.