JAF ca-n filme: Șofer de TIR amenințat cu arma, jefuit și lăsat dezbrăcat la marginea drumului

Poliția spaniolă a destructurat săptămâna trecută o rețea care comitea infracțiuni cu violență în nordul Spaniei.

Operațiunea Malua, cum a fost denumită acțiunea polițiștilor, s-a întins în mai multe provincii ale Spaniei, pentru că banda comisese jafuri în Navarra, Almería și Tarragona.

Trei bărbați, cu vârste de 21, 42 și 55 de ani, au fost arestați. În momentul descinderii forțelor de ordine s-a găsit asupra lor găsit arme de foc deținute ilegal. S-au emis mandate europene pentru un român și un spaniol care au fost implicați în jafuri.

Conform Guardia Civil, cei arestați sunt cunoscuți pentru infracțiunile cu violență pe care le-au comis, fiind specialiști în furtul de droguri de la alte bande.

Ancheta poliției spaniole a început în decembrie anul trecut după ce un șofer de TIR a fost jefuit.

Pe 1 decembrie 2017, un camionagiu care se îndrepta spre Anglia a fost oprit pe autostrada AP-15 lângă Marcilla, provincia Navarra. Patru bărbați care purtau veste reflectorizante specifice angajaților firmei care repară drumurile, i-au spus că drumul este închis.

Ca să fie mai convingători, ei au pus de-a curmezișul drumului și două mașini. Șoferul a tras pe dreapta, dar imediat doi bărbați l-au scos cu forța din cabină, l-au bătut, l-au dezbrăcat și l-au lăsat în pielea goală la marginea drumului.

Hoții au plecat cu TIR-ul, marfa din acesta și 2.000 de euro în numerar pe care șoferul îi avea la el pentru diverse cheltuieli.

Anchetatorii au reușit să urmărească traseul TIR-ului, au găsit imagini ale autorilor jafului și au recuperat camionul în provincia Tarragona, la 350 km depărtare de locul jafului.

Poliția susține că infractorii erau foarte bine organizați: aveau mașini antemergătoare, foloseau telefoane care nu erau înregistrate, erau specialiști în filaj și dețineau dispozitive care blocau semnalul GPS al autovehiculelor.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?