Kövesi a câștigat la Curtea Supremă procesele cu Inspecția Judiciară

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Laura Codruța Kövesi nu a săvârşit abatere disciplinară. Decizia este definitivă.

Magistraţii Curții Supreme supreme au decis pe 25 martie 2019 că fosta șefă a DNA nu a greșit atunci când a desemnat un judecător ca membru al unei echipe de control a DNA.

Judecătoarea Dana Tițian, consiliera lui Kövesi, s-ar fi aflat într-o stare de incompatibilitate în timpul verificărilor dispuse la DNA Suceava și Iași.

Magistraţii instanţei supreme au decis să respingă recursul Inspecţiei Judiciare faţă de o decizie a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii – CSM.

Prin decizia adoptată cu majoritate s-a menţinut astfel soluţia Secţiei pentru procurori a CSM.

În această speţă, a existat şi o opinie separată a judecătoarele de la Înalta Curte Alina Corina Corbu şi Maria Hrudei, conform Mediafax. Cele două au fost în favoarea admiterii recursului.

Secţia pentru procurori a CSM respinsese pe 13 iunie 2018 acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva lui Kövesi.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată de Inspecţia Judiciară la instanţa supremă.

Este al doilea proces pe care fosta șefă a DNA îl câștigă astăzi cu Inspecția Judiciară.

În primul, ea fusese acuzată că a refuzat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare.

În iulie 2018, Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii respinsese acțiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostei şefe a DNA.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?