Skip to content

Kuweit a devenit Raiul prostituatelor din România

Româncele care își oferă farmecele în Golf trebuie să știe că pot pica în capcanele întinse de polițiști. Riscurile sunt mari, dar și câștigurile sunt pe măsură.

În noaptea dintre 15 și 16 aprilie 2018, polițiștii kuweitieni au arestat două prostituate din România, informează Arab Times. Ei au fost informați de către oficiali din Ministerul de Interne cine a intrat în Kuweit cu viză turistică.

Polițiștii le-au abordat pe un site de specialitate și și-au dat întâlnire cu ele într-un hotel din Salmiya, o zonă rezidențială a capitalei Kuweit City locuită în mare parte din străini. Le-au așteptat pe românce în hol unde una dintre ele i-a întrebat dacă vor să facă sex cu ambele.

După ce s-au înțeles asupra sumei, polițiștii i-au dat bani, care erau marcați, și au urcat cu ea în cameră și ulteriror le-au reținut. O sursă a precizat pentru Arab Times că româncele au declarat că erau pentru prima dată în Kuweit și că au făcut sex doar cu 11 clienți înainte de a fi arestate.

Alte două românce au fost arestate pe 27 martie 2018 pentru prostituție și au fost deportate, conform publicației Al-Rai. Acestea au fost prinse tot în Salmiya, dar locuiau într-un apartament. Prețul cerut era de 250 de dinari, adică 675 de euro, pentru o oră de distracție.

Româncele care practică prostituția în Kuweit ajung acolo cu viză de turist și operează în hoteluri din Hawalli și Salmiya.

Aprilie 2016. Poliția a trimis un agent sub acoperire care să abordeze două tinere din România. Acestea cereau între 100 și 500 de dolari pentru o noapte. Înainte să fie deportate, ele au recunoscut că ar fi plecat din Kuweit după ce ar fi strâns niște bani.

Tot în aprilie, alte românce își făceau de cap pentru 1.000 de dolari pe oră într-un apartament dintr-un hotel din  Bneid Al Qar, o suburbie a Kuweit City.

În noiembrie 2016, alte două românce au fost arestate în Mahboula și deportate după ce au fost supravegheate de poliție inclusiv pe rețelele de socializare. La interogatorii au recunoscut că primeau 400 de dinari pentru o oră de sex, aproape 1.100 de euro.

Anchetatorii le-au luat și probe de sânge pentru a verifica dacă sunt sau nu purtătoare de boli contagioase. Mai mult, polițiștii au luat din telefoanele româncelor și numele și numărul de telefon al clienților, aceștia urmând să fie și ei chemați pentru probe de sânge.

Poliția kuweitiană în timpul unui raid care viza o rețea de prostituție

Cu un an înainte, în noiembrie 2015, lt. col. Haitham Al-Othman, directorul Diviziei de Moravuri de pe lângă Departamentul de Investigații Criminale, a declarat presei că a primit un pont: opt românce se prostituau prin diferite hoteluri din Hawalli și Salmiya. Pentru o partidă de sex, cereau 200 de dinari, aproximativ 540 de euro.

Româncele operau prin internet și clienților li se cerea să completeze un formular care să includă și o fotografie. Aceștia primeau răspuns în 48 de ore în care li se indica ora și locul unde va avea loc partida. În holul hotelului, prostituata verifica datele și fotografia din formular și apoi trecea la treabă.

În Kuweit prostituția este ilegală, iar statul arab a impus reguli stricte de acordare a vizei pentru femeile nemăritate care doresc să viziteze țara. Această măsură nu a descurajat însă prostituția. Când sunt prinse, prostituatele sunt trimise într-un centru până la finalizarea procedurilor de deportare.

Kuweit Times scris că femeilor care nu au un contract de muncă sau membri ai familiei în Kuweit nu ar trebui să le fie permisă intrarea în statul arab. Motivația? Kuweit nu este un punct de atracție pentru turiști, așa că acest tip de vize nu ar mai trebui acordate decât în stricte condiții.

Viza de turist pentru Kuweit se acordă românilor pentru o perioadă de maximum 90 de zile. La expirarea acestei perioade, românii trebuie să părăsească statul din Golf și apoi să ceară o altă viză dacă vor să se întoarcă. Cetăţenii români, posesori de pasapoarte simple, pot obţine viză de intrare numai în scop turistic.

În cazul în care se comit infracțiuni, autoritățile kuweitiene introduc numele celor care au încălcat legea într-o bază de date. Prostituatele deportate au fost date și în consemn la frontieră pentru a li se interzice intrarea în Kuweit.