La cinci ani de la tragedia din COLECTIV, 65 de tineri vor fi comemorați cu Piedone ales primar

Asociaţia Colectiv GTG 3010 va comemora decesul a 65 de tineri în incendiul din Clubul Colectiv cu Cristian Popescu Piedone ales pe 27 septembrie 2020 primar al Sectorului 5.

Asociatia Colectiv GTG 3010 este o organizatie neguvernamentală, non­profit, apolitică si independentă, fiind singura înființată de cei afectați de acel incendiu pentru cei afectați de incendiu.

Piedone în 2015 și în 2020

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a asociației, membrii acesteia își arată indignarea față de mersul justiției și de faptul că nu s-a schimbat nimic în sistemul sanitar:

„Mâine, 1 Octombrie, vom intra in luna care ne va aminti mereu de Colectiv. Se fac cinci ani de când într-un club situat în centrul capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. Cinci ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales este un bun prilej de analiză a acțiunilor instituțiilor statului român.

Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în acești cinci ani. Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Am vrea să știm cum se construiește acum în România. Am vrea să știm ce a schimbat IGSU în autorizare și control, ce pași a facut in domeniul prevenției. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănatății? Ar fi trebuit să avem cinci Centre de Mari Arși.

Ce avem după cinci ani? Am vrea să știm ce s-a schimbat în cinci ani în spitalele morții noastre. Și am mai vrea să știm de ce după cinci ani nu avem vinovații în pușcărie. La cinci ani de la Colectiv, mulțumită justiției, vom comemora cu Piedone primar. Mulțumim statului, politicienilor și justiției.”

Cristian Popescu Piedone, proaspăt ales primar al Sectorului 5, era în noaptea tragediei din Colectiv primar al Sectorului 4. El a fost condamnat în primă instanță la opt ani și șase luni de închisoare în acest dosar, dar asta nu l-a împiedicat să candideze. Ba, mai mult, a avut ca slogan de campanie „Ai grijă să nu te frigi la vot”.

TRAGEDIA COLECTIV: Moartea a venit din zgârcenie și la promoție

Sentința în cazul Colectiv. Patronii clubului, 11 ani și 8 luni; fostul primar Piedone 8 ani și 6 luni

Falsurile lui Orlando Șchiopu, șeful ISU care i-a lăsat în p**a lui pe morții din Colectiv – VIDEO

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!