Laura Codruța Kövesi a fost aleasă în funcția de ȘEF al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi a fost aleasă în funcţia de şef al Parchetului European, după ce a primit 17 voturi din 22 în Consiliul UE, informează Adevărul.

Guvernul României, prin ambasadorul Luminţa Odobescu, a votat împotrivă, însă votul Guvernului Dăncilă nu a mai contat. Următorul pas: Laura Codruţa Kovesi va fi validată de Parlamentul European, un vot pur procedural.

Atât PNL cât şi Alianţa USR-PLUS se întrec în sublinia că ei au făcut diferenţa în alegerea Laurei Codruţa Kovesi.

„Partidul Naţional Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influenţă pentru a obţine acest rezultat, reuşind să determine schimbări de poziţii în rândul ţărilor care iniţial nu au votat în favoarea Laurei Codruţa Kovesi”, arată PNL într-un comunicat de presă.

„Delegaţia Alianţei USR PLUS în Parlamentul European a făcut diferenţa care a condus la votul pozitiv de astăzi pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European. De azi, candidata din România are cale liberă pentru a ocupa una dintre cele mai importante poziţii în Uniunea Europeană”, a transmis Alianţa USR-PLUS.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european.

“Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie”, afirmă Dăncilă.

Aceasta deşi liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, unul dintre principalii susţinători ai Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, a declarat, miercuri, pentru G4Media.ro că din informaţiile pe care le deţine ”de la nivel înalt din Guvern”, ar exista o susţinere la această oră pentru fosta şefă a DNA din partea Executivului de la Bucureşti.

”Cum au spus unii, acolo, acuma o putem susţine pe doamna Kovesi că nu mai e domnul Dragnea în fruntea PSD. Sper să înţeleagă că e vorba de interesul României de a avea români competenţi în cât mai multe poziţii”, a declarat Cioloş.

Acuzațiile aduse Codruței Kovesi de procurorul Adina Florea, desființate de Curtea Supremă

Kövesi: „Sunt un procuror care a reuşit să inspire teamă celor care vor să fure liniştiţi în România”

Kövesi a câștigat la Curtea Supremă procesele cu Inspecția Judiciară

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA