Ionuț Sindile a fost numit șef interimar al Jandarmeriei Române în urma încetării mandatului lui Sebastian Cucoș, imediat după Mitingul Diasporei din 10 august 2018. Până la aceasta numire, el a fost prim-adjunctul lui Cucoș.

Teleormăneanul Ionuț Sindile a fost filmat în Piața Victoriei la Mitingul Diasporei și a coordonat împrăștierea demonstranților cu gaze lacrimogene, fumigene, tunuri de apă și gloanțe de cauciuc.

Tatiana Sindile, soția șefului „țestoaselor”, a muncit ani de zile sub un pesedist. Ea fost cel puțin șapte ani consilier juridic la firma Blom România din Târgoviște, județul Dâmbovița, condusă și administrată de Ionuț Cristian Săvoiu.

Fost director general adjunct al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Săvoiu a fost ales în 2012 deputat PSD, partid al cărui membru este din 2004. Între 2006 și 2008 a fost vicepreședintele organizației PSD Târgoviște.

Soția șefului Jandarmeriei a lucrat pentru fostul deputat PSD și în cadrul firmei Geomatica Târgoviște, înființată de Săvoiu și soția lui.

 

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?