Legea privind BREXIT-ul a fost promulgată. Nu mai există cale de întoarcere

Legea privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost promulgată marţi după mai multe luni de dezbateri în parlamentul britanic, informează AFP.

Adoptat săptămâna trecută de parlamentul britanic, textul, prezentat în iulie 2017 de către guvernul conservator al prim-ministrului Theresa May, a fost semnat marţi dimineaţa de regina Elisabeta a II-a.

”Asentimentul regal” reprezintă în Regatul Unit ultima etapă a procedurii legislative, conform Agerpres.

BREXIT este noţiunea folosită pentru a descrie ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Marea Britanie a aderat la UE la 1 ianuarie 1973 şi este, în prezent, a doua economie şi a treia cea mai populată ţară dintre statele membre.

Marea Britanie a organizat la 23 iunie 2016 un referendum prin care cetăţenii au fost întrebaţi dacă vor să rămână Uniunea Europeană. 51,9% au votat pentru ieşirea din UE, 48,1% au votat să rămână. Prezenţa la vot a fost de aproape 72%.

Politicienii pro-Brexit spun că ieşirea din UE va diminua imigraţia ilegală şi, implicit, presiunea pe sistemul de ajutoare sociale, că va fi eliminată birocraţia, iar bugetul de stat va fi mai generos pentru că vor înceta contribuţiile la bugetul european.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!