Lider PSD: „Ne-am comportat ca un partid de maimuțe”

Adrian Țuțuianu, șeful PSD Dâmbovița și contestatar al lui Liviu Dragnea, a spus că partidul s-a comportat ca un partid de maimuțe și că ministrul Economiei e un prost.

Înregistrările în care Țuțuianu spune aceste lucruri au fost difuzate la un post de televiziune. Liderul PSD Dâmbovița făcea referire la numirea ca premier a lui Sevil Shhaideh, imediat după ce PSD a câștigat alegerile. El consideră că schimbarea de către Liviu Dragnea a trei premieri a fost o tragedie.

„Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la preşedinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu ştiu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuţe. Schimbarea a trei prim-miniştri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniştri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”.

Țuțuianu nu l-a iertat nici pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă. Într-o discuție cu Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean, Țuțuinau spune: „Ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el. Şi are legătură cu economia următoare: a avut o vulcanizare“. Ministrul Economiei a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ioan Cuza din Iași când avea 32 de ani.

Dănuț Andrușcă (foto), s-a născut în 1969 și la 22 de ani era director general și patronul unui SRL din comuna Vânători, județul Neamț, acolo unde câteva hectare de teren și o casă. SC Andorix SRL a fost radiată în 2013, după ce între 2009 și 2012 activitatea firmei fusese suspendată. În CV-ul său, ministrul scrie că Andorix se ocupa cu producerea de articole de cauciuc.

În perioada 1994 – 2013, Andrușcă, care spune despre el că este omul faptelor și nu al vorbelor, a fost director general și asociat al Ulprod din Târgu Neamț, un SRL înființat la adresa de domiciu a ministrului. Celălalt asociat este soția sa, Elena, care este și acum directorul firmei. Ulprod are aceeași obiect de activitate ca și cealaltă firmă a ministrului, dar în comuna Vânători se ocupă cu reciclarea produselor de cauciuc. Ulprod mai produce și mobilă și a înregistrat anul trecut pierderi de peste 520.000 de lei. Practic, din 2013, firma funcționează numai în pierdere. În 2012 a terminat anul fiscal cu un profit de aproape 260 de lei.

Din patron de mici firme, Andrușcă a sărit dintr-o dată, cu sprijinul partidului în funcția de director general al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare – RAAN din Drobeta Turnu Severin, combinatul care produce apă grea pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Andrușcă a stat la RAAN aproape un an, perioadă în care a fost și consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei.

PSD l-a plasat ulterior ca administrator special la Cuprumin, fostul Combinat minier al cuprului de la Roșia Poeni, și apo ca președinte al Consiliului de Administrație al Conversmin, firma statului care se ocupă de conservarea și închiderea minelor.

În 2016, Andrușcă a fost ales deputat și din ianuarie 2018 este ministrul Economiei. A vorbit de două în Parlament în doi ani: o dată când a depus jurământul și a doua oară luni, 8 octombrie, când a fost prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”. El a citit doar un mesaj de pe câteva foi și a plecat fără să răspundă întrebărilor parlamentarilor.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?