Skip to content

Liderul formațiunii de extremă dreapta „Britain First”, arestat din cauza unor imigranți români

Paul Golding, liderul „Britain First”,  a fost arestat miercuri, 24 octombrie, la Belfast, conform Belfast Telegraph Digital.

Arestarea lui Golding a venit ca urmare a unui incident petrecut sâmbăta trecută în Ballymena, unul dintre cele mai mari orașe din Irlanda de Nord.

Gruparea plănuiește o demonstrație în această săptămână în oraș. Reclama pentru această manifestație se face prin postere în care se precizează că „Britain First” duce o campanie împotriva valului imens de imigrație din Ballymena și că organizația cere stoparea primirii imigranților.

Scandalul s-a iscat odată cu tensiunile apărute după ce mai mulți români s-au mutat în Ballymena.

„Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat de polițiști ieri seară în estul Belfastului pentru tulburarea liniștii publice în Ballymena pe 20 octombrie. El se află în custodia noastră”, a declarat un reprezentant al Poliției pentru publicație menționată.

Golding a fost condamnat în decembrie 2016 la două luni de închisoare pentru că a încălcat un ordin judecătoresc care îi interzicea să intre în vreo moschee sau să îi încurajeze pe alții să facă acest lucru pe teritoriul Angliei și Țării Galilor.

„Britain First” este considerată o organizație de tip fascist și a fost înființată în 2011 de membri ai Partidului Național Britanic. Ea militează pentru păstrarea culturii tradiționale britanice.