Autoritățile federale americane au anunțat astăzi, 1 octombrie 2018, că liderul rețelei de droguri denumită ItalianMafiaBrussels sau IMB a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Filip Lucian Simion, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat pe 26 septembrie 2018 la 11 ani de închisoare pentru asociere în vederea transportării de droguri în Statele Unite și spălare de bani. Judecătorul care a dat sentința a decis că Simion trebuie să achite cheltuieli de judecată de 850.000 de dolari.

La data de 3 mai 2016 organizația denumită ItalianMafiaBrussels, care se ocupa cu traficul de droguri, a fost destructurată în urma unei acțiuni comune a mai multor instituții de aplicare a legii din Statele Unite și Europa.

Zece persoane au fost arestate în dimineața acelei zile în urma raidurilor făcute de polițiști în orașul belgian Bruges și în zonele limitrofe. În același timp, liderul grupării Filip Lucian Simion și un alt român, Leonardo Cristea, au fost arestați la București. Ei au fost extrădați în SUA, statul Colorado, în iulie, respectiv octombrie 2016.

Membrii rețelei sunt acuzați că au distribuit în Statele Unite MDMA, cunoscut sub denumirea de Ecstasy. Dacă s-a opusîn instanțele din România arestării, Filip Lucian Simion, și-a recunoscut vina în SUA și anul acesta în aprilie a pledat vinovat. Simion s-a născut la Bruges, în Belgia, și are dublă cetățenie: română și belgiană.

Conform comunicatului Biroului Procurorului General al SUA, au existat dovezi clare că în perioada 13 ianuarie 2013 – 3 mai 2016, mai mulți membri ai rețelei au trimis în SUA mai multe kilograme de Ecstasy.

Drogurile erau vândute prin dark net americanilor SAU canadienilor și trimise în Statele Unite prin poștă din mai multe țări europene, iar plata se făcea în criptomonede. În 2014 și 2015 au fost condamnate în Colorado câteva persoane care distribuiau drogurile primite de la ItalianMafiaBrussels.

„Așa cum internetul crește, așa și brațul legii se întinde. Nicio distanță nu este sigură. Vă găsim și vă aducem aici, apoi vă trimitem într-o închisoare federală”, a declarat procurorul Bob Troyer.

Investigația în acest caz a fost dificilă,spun anchetatorii americani, din cauză că membrii rețelei își ascundeau identitatea pe internet și foloseau criptomonede pentru a spăla banii făcuți ilegal. „Acest caz trimite un mesaj clar că infractorii care folosesc Poșta SUA pentru a trimite droguri nu se pot ascunde în spatele tranzacțiilor cu criptomonede”, a adăugat Kevin Rho, inspector în cadrul U.S. Postal Inspection Service.

Fiscul american a monitorizat tranzacțiile făcute de membrii rețelei. La anchetă au participat peste zece agenții americane, DIICOT, Poliția Federală din Belgia și Europol.

The Romanian Leader Of Darknet ItalianMafiaBrussels Drug Trafficking Organization Sentenced To 11 Years’ Imprisonment

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?