Skip to content

Lista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Șoferii de TIR cu test negativ, exceptaţi de la măsura carantinei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – CNSU a actualizat joi, 30 septembrie, lista ţărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat în cazul cărora se impune măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, în zona roşie intrând Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus şi Groenlanda.

Potrivit hotărârii adoptate de CNSU, în zona roşie au intrat, ca urmare a incidenţei ridicate de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus şi Groenlanda.

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei, Austria, Elveţia, Gibraltar, Iran, Maldive şi Bahamas, iar din zona verde, în urma creşterii ratei, Ucraina, Insulele Feroe şi Leshoto.

În zona verde au intrat Olanda, Germania, Franţa, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo şi Capul Verde, potrivit hotărârii CNSU.

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00,00.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis exceptarea de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă, precum şi cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condiţiile deplasării în scop profesional.

”Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

LISTA COMPLETĂ (6 pagini) O PUTEȚI CONSULTA MAI JOS SAU O PUTEȚI DESCĂRCA DE AICI!

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_rosu si galben_30.09.2021