Skip to content

Londonez căutat de autoritățile britanice pentru crimă, arestat în România

Un londonez în vârstă de 31 de ani, căutat de autorităţile britanice pentru crimă, a fost prins sâmbătă, 23 martie, de poliţişti la Cluj-Napoca.

“Poliţiştii au reuşit prinderea unui bărbat căutat de autorităţile din Marea Britanie, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare. Cel în cauză, un bărbat de 31 de ani din Londra, era căutat de autorităţile din Marea Britanie pentru multiple infracțiuni. În jurul orei 16,00, acesta a fost depistat de către poliţiştii clujeni pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La acţiune au participat poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor care se impun în vederea confirmării mandatului european de arestare, mai informează IGPR.

Este vorba de Shane O’Brien. Recompensa pentru prinderea sa este de 50.000 de lire sterline.

El este acuzat că l-a ucis pe Josh Hanson în vârstă de 21 de ani în urma unei altercații în octombrie 2015 din Field End Road, Eastcote.

Imediat după crimă, O’Brien a fugit din Marea Britanie cu un avion privat de pe aeroportul Biggin Hill, conform Poliției Metropolitane londoneze. 

Autoritățile britanice l-au căutat în special în Spania, Thailanda și Dubai.

O’Brien a fost arestat de autoritățile cehe în Praga în 2017 în urma unei altercații, fiind acuzat de distrugere. Atunci folosea documente italiene de identitate cu numele Enzo Mellonceli.

Pentru a scăpa de urmăritori, londonezul și-a acoperit vechile tatuaje cu alte noi și și-a lăsat părul lung și barbă.

Josh Hanson (foto) a murit pe 11 octombrie 2015 în jurul orei 01:10.

Ambulanța care a venit în fața barului RE l-a găsit pe tânăr cu răni puternice în zona gâtului. A fost declarat decedat la fața locului.

În urma autopsiei s-a constatat că victima a suferit o hemoragie gravă, s-a înecat în sânge și avea o rană la gât provocată de un obiect ascuțit.

Poliția Metropolitană din Londra a anunțat ieri, 23 martie, pe site-ul instituției capturarea lui O’Brien în România precizând că au început procedurile de extrădare a acestuia în Marea Britanie și că familia victimei a fost înștiințată de prinderea criminalului.