MAE către Salvini: Este inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat astăzi, 9 august 2018, la declarațiile ministrului de Interne al Italiei joi, Matteo Salvini, care este și vicepremier. Din păcate, răspunsul este unul fără vlagă, oficialii instituției rezumându-se la declarații generale.

Salvini a acuzat România şi Bulgaria că trimit sclavi în Europa de Vest.

Mediafax a solicitat Ministerului Afacerilor Externe – MAE un punct de vedere. Instituția  a răspuns precizând că este „inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional, orice manifestare care poate genera fenomene de ură rasială sau xenofobie”

MAE mai arată că „situaţia cetăţenilor care comit infracţiuni trebuie abordată fără stereotipii şi, în nici un caz pe baze etnice sau nerespectând principiului nediscriminării”.

Oficialii instituției au mai precizat că România acţionează pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, indiferent sub ce formă se manifestă: cerşetorie, exploatare sexuală sau prin muncă.

„În ceea ce priveşte numărul mare de cetăţeni români care se află pe teritoriul Italiei sau al oricărei alte ţări, România colaborează strâns cu autorităţile din statele gazdă”, se mai arată în răspunsul MAE.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!