Ministerul Afacerilor Externe a comunicat pe 10 iulie că, potrivit informațiilor primite de la autoritățile elene, intrarea în Grecia pe care rutieră va fi condiționată începând cu 14 iulie de prezentarea la frontieră a unui test COVID-19.

Începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu COVID-19 prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene (Ministerul Afacerilor Externe al României)

Autoritățile române atrag atenția că rămâne în vigoare obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form), iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro. 

Formularul electronic (Passenger Locator Form) este disponibil la adresa https://travel.gov.gr și nu uitați să obțineți în timp util codul de confirmare a înregistrării. Acest cod va trebui prezentat la frontieră în format digital sau tipărit.

MAE mai precizează că autoritățile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare în rândul cetățenilor care au venit din România și Bulgaria, fără a preciza numărul de cazuri în funcție de cetățenie.

Cu privire la cazul cetățeanului român testat pozitiv pentru COVID-19 în insula Thassos, la solicitarea Consulatului General al României la Salonic autoritățile elene au retestat persoana în cauză. Rezultatul celui de-al doilea test a fost negativ, iar cetățeanul român urmează să revină în România în cel mai scurt timp.

Autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul Greciei în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Atenționare călătorie Grecia: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional

GRECIA: 1.500 de ani de închisoare pentru membrii unei rețele de traficanți de migranți din care făcea parte și un român

Avertizare de călătorie GRECIA: Risc de contractare a virusului West Nile în perioada de vară

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!