MAI: 18 locuințe și anexe, avariate 100% de tornada din Călărași

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au evaluat miercuri, 1 mai, pagubele produse marţi de o tornadă în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi.

Astfel, 18 locuinţe şi anexe au fost avariate în proporţie de până la 100%, transmite MAI.

Au fost identificate 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti ale căror acoperişuri au fost avariate în proporţii de la 30% pana la 100%, dar numai două dintre gospodării au asigurare valabilă, transmite Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

În urma raportului de evaluare, ”au fost identificate şi dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate şi refacerea proprietăţilor care au fost avariate.​

Prin grija autorităţii publice locale s-a demarat procedura de acordare de ajutoare constând în ţiglă şi tablă pentru acoperişurile afectate”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, efectivele MAI au desfăşurat marţi, în judeţul Călăraşi, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care puteau fi luate de vânt şi pentru ridicarea copacilor căzuţi pe carosabil, transmite MAI.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?