Skip to content

MAI anunță că din iunie se reiau examinările pentru obținerea permisului auto

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că activitatea de examinare va fi reluată treptat, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne din 20 mai 2020.

Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare.

Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

Șoferi români de TIR, învățați să fure la examenele de siguranță rutieră – VIDEO

De ce zburdă liberi în România criminalii pe patru roți

Polițist de la Circulație, lăsat fără averea nejustificată. Cumnata sa, notar public, susține că ea este vânată