Mai mult de jumătate dintre români vor să muncească în Germania, Marea Britanie, Austria sau Belgia

Peste jumătate dintre români, 55%, vor să muncească în străinătate, țările pe care le preferă fiind: Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, SUA, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia.

Românii vor să lucreze în alte țări pentru un trai mai bun, acces la servicii guvernamentale şi sociale mai bune, dar şi pentru oportunităţi mai bune de carieră. Instabilitatea politică este și ea un motiv pentru emigrare.

La această concluzie au ajuns cei de la BestJobs, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare online, care a realizat un studiu împreună cu consultantul de business The Boston Consulting Group. La studiu au participat 366.000 de respondenţi din 197 ţări.

În România, studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.000 de respondenţi din mediul urban. Cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare.

Pe de altă parte, străinii care și-au manifestat dorința de a munci în România sunt din: Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.

“În ţări precum România, climatul politic şi social reuşeşte să influenţeze tot mai mult decizia de mobilitate a forţei de muncă, în contextul în care angajaţii îşi doresc nu doar siguranţă financiară, ci şi un mediu stabil şi predictibil în care să trăiască”, a declarat pentru Agerpres Mădălina Dan, manager în cadrul Bestjobs.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?